10 Temmuz 2020 Cuma

NE DİLERSEN ABSOLUTELY ANYTHING(2015)

Çok sıcak bir yaz gününden hepinize merhaba,
Umarım iyisinizdir, yazınız olabilecek en güzel şekilde geçiyordur. Bugün izlerken gerçekten çok seveceğiniz, izlerken çok güleceğiniz bir filmle karşınızdayım.
Absolutely Anything [DVD] [2017]: Amazon.co.uk: Simon Pegg, Kate  Beckinsale, Terry Jones, Simon Pegg, Kate Beckinsale, Bill Jones, Ben  Timlett: DVD & Blu-ray

konusundan kısaca bahsedecek olursak uzaylılar dünyayı yok etmeden önce insanlığa son bir şans vermek ister, öğretmen olan ana karakterimiz bu görev için seçilir ama haberi yoktur. Uzaylıların verdiği güçle ne dilerse gerçek olmaya başlar. Bu kahramanımızın hayatının bir komedi filmine dönüşmesine neden olur.
Filmdeki ana karakter gerçekten cuk oturmuş, köpeği de önemli bir detay bence film sadece ikisi için bile izlenir. Kahramanımızın komşusu olan ve kahramanımızın aşık olduğu posterdeki kızı niyeyse sevemedim ben. Sanki bu rolün kızı değilmiş gibi geldi bana. Neler olduğunu fark ettikten sonrası daha eğlenceli geldi bana. Arada tadında bırakılmış duygusal sahnelerde olması çok  hoşuma gitti.
Filmin kadrosunda Simon Pegg, Kate Beckinsale, Rob Riggle, Eddie Izard ve Robin Williams gibi isimler de var.
Kaçırmamanız gereken filmlerden biri bence mutlaka izlemelisiniz.
Absolutely Anything': Review | Reviews | Screen
 
Kendinize iyi bakın başka bir yayında görüşmek üzere, hoşçakalın...

8 Temmuz 2020 Çarşamba

SENDEN NEFRET ETMEMİN 10 SEBEBİ (10 THINGS I HATE ABOUT YOU) FİLM YORUMU(1999)

Herkese merhaba, yeni normal dönemine geçtiğimiz bu günlerde yavaş yavaş kafamızı kapıdan çıkarmaya başladık. Ama unutmayalım ki daha hiçbir şey bitmiş değil, tedbiri elden bırakmıyoruz tabi ki. Bende bugün önceden izlemiş olduğum ama bu sıcak yaz günlerinde sıcağı unutturan bir romantik filmle karşınızdayım.
10 things i hate about you #1351311 - uludağ sözlük galeri
Konusundan bahsedecek olursak Cameron(Joseph Gordon-Levitt) adlı bir genç babasının tayininden dolayı yeni bir liseye başlar. Daha ilk gün okulda gördüğü Bianca'ya(Larisa Oleynik) aşık olur. Ancak Bianca'nın babası çok korumacıdır bundan dolayı kızına ablası Kat(Julia Stiles) biriyle çıkmadan kimseyle çıkamayacağını öne süren bir şart koşar. Kat Bianca'nın aksine kimseyle ilgilenmemektedir, Bianca Cameron'ı kandırarak ablasına okuldan bir çocukla çıkmasına yardım etmesini sağlar. Bu çocuğun adı Patrick'tir, ünü oldukça kötüdür ve herkes ondan korkmaktadır. Patrick(Heath Ledger) teklifi kabul eder ama para için başlayan bu ilişki zamanla aşka dönüşecektir.
10 Things I Hate About You - Google Play'de Filmler
 
Gerçekten çok güzel bir film. Heath Ledger gerçekten müthiş bir oyuncu, şimdiki filmlerde olduğu gibi ifadesiz yüzlerle kameraya bakmıyor, mimikleri duruşu davranışları o kadar doğal duruyor ki gerçekten oluyor da siz dışarıdan izliyormuşsunuz gibi hissediyorsunuz. Oyuncular sanki bu roller için yaratılmış. Sadece oyuncular değil filmin müzikleri de ayrı bir efsane. Gençlik filmi evet ama aynı zamanda komediyle harmanlanmış bir aşk hikayesi bu. Kat'in yeri geldiğinde küçümseyen küstah bakışları sevdiği adamı gördüğünde yumuşayıveriyor. Bunu kaç filmde daha izleyebiliriz ki?
Senden Nefret Etmemin 10 Sebebi (1999) resimleri-1514710 Things I Hate About You (1999) Altyazı
Her sahnede yüzünüzde tatlı bir tebessüm kalsın ve Heath Ledger'ın dans edip şarkı söylediği sahnelerle doyasıya eğlenmek isityorsanız hemen bu filmi izlemenizi öneririm. Ayrıca filmdeki lise ve kullanılan mekanların su kenarında olması sebebiyle gözünüz gönlünüz açılacak.
Filmden keyif almanızı dilerim kendinize iyi bakın... Hadi kaçtım ben.
10 Things I Hate About You': When Heath Ledger Was Just Breaking Through -  The New York Times