2 Haziran 2020 Salı

Düşüş (Fallen) Film Yorumu

Merhabalar, bayadır yazmıyorum buralara covid di okuldu uzaktan eğitimiydi derken burayı iyice ihmal ettim. Hazır fırsatını bulmuşken yazmak istedim. Umarım iyisinizdir, bu salgın dönemi çok fazla etkilememiştir. Gelelim filmimize, filmi geçenlerde youtube da izledim. o gün film izlemeyi planlamıyordum ama bu filmin kitabını çok uzun zaman önce okumuştum ve çok beğenmiştim. Ve Cam 'in kim tarafından oynandığını merak ettim. Ben de işi gücü boş verdim bir buçuk saat filmi izledim.
Filme esas kızımızın adı Luce, Luce küçüklüğünden beri gölge adını verdiği şeyleri görmektedir. Çok başarılı bir okul hayatı vardır ancak bir gün okulda tanıştığı erkek arkadaşıyla gölgeler tarafından çıkarılan bir yangında mahsur kalır, yangınların gölgeler tarafından olduğunu söylese de kimse inanmaz ve  ıslah evi benzeri bir okula gider. Bu okulda tanıştığı Daniel ona çok tanıdık gelir ve ondan hoşlanmaya başlar. Daniel ona karşı hep mesafelidir, Luce bunun sebebini merak eder. Okulda tanıştığı Penny ile birlikte araştırmaya başlar öğrendiği sırlar onun hayatını tamamen değiştircektir.
 Kitabı okuyan biri olarak filmi beğendim ama kesinlikle çok daha iyi olabilirdi. Cam kitapta olduğu kadar ön planda değildi mesela. Luce'u oynayan kız çok donuktu Daniel'ın mesafeli oluşu iyiydi belki biraz daha çok olabilirdi. Okul gerçekten aynı kitaptaki gibiydi sadece kitaptaki sıkı yönetimi filmde göremedim. Arianne ve Gabe daha çok gözükebilirdi belki çok anlaşılmamış bazı şeyler. Ama ben kitabı okuduğum için böyle düşünüyorum belki de. Filmin efektleri için çok çalışılmış gerçekten çok kaliteliydi. Müzikleri de çok hoştu. Hele sonlara doğru bir sahne var ki mutlaka izlenmeli. Hem romantik olsun hem biraz fantastik olsun diyenler için kesinlikle izlenmesi gereken bir film. Film içerisinde pek çok gizem ögesi barındırıyor, bundan dolayı izlerken kesinlikle sıkılmayacaksınız. Hatta bittiğinde keşke ikinci filmi çıksa diyeceksiniz bana güvenin. Filmin bu çekiciliğinde Luce'un diğer aşk filmlerindeki gibi aptal kız olmamasından kaynaklanıyor olabilir tabi.
Bu stresli günlerde sizi sıkmayacak yüzünüzde tatlı tebessümler oluşturacak bir film kesinlikle kaçırmayın derim.